Den gyllene inredningsregeln

Den gyllene inredningsregeln

Det finns gyllene regler inom de allra flesta kategorier och inredning är inget undantag. Kanske har du redan hört talas om denna? Den gyllene inredningsregeln kallas för två tredjedelarsregeln och är något du använder dig av för att ditt hem ska se snyggt, balanserat och väl inrett ut. Regeln kan tillämpas i nästan alla situationer, till exempel när du ska sätta upp en whiteboard till företaget så väl som när du ska välja rätt storlek på soffan till vardagsrummet.

Regelns namn beskriver metoden ganska väl. Enkelt förklarat kan man säga att regeln fungerar så att du använder dig av två tredjedelar av exempelvis en vägg för att kunna välja en bra storlek på din soffa. Vi ger några exempel!

  • Soffans storlek ska inte utgöra mer eller mindre än två tredjedelar av den vägg som den står mot.
  • Vardagsrumsbordet ska inte vara större eller mindre än två tredjedelar av soffans totala längd.
  • Tavlan som du ska hänga upp ska sitta två tredjedelar högt upp på väggen.
  • Tv:n ska inte vara större eller mindre än två tredjedelar av tv-bänken.

Rätt enkelt, eller hur?

Mät innan du väljer

För att du ska lyckas att tillämpa regeln i ditt hem och i samband med inredning, är det viktigt att du mäter upp saker och ting. Du kommer till exempel att behöva mäta upp hur lång din vägg är innan du åker iväg till möbelaffären och väljer ut en soffa och du kommer behöva mäta upp soffgruppen för att kunna välja en bra vardagsrumsmatta. Skriv upp alla mått på mobilen eller på ett papper. På så sätt slipper du memorera siffror och kan fokusera på att välja inredning på ett mer medvetet sätt.