Det populära (men opraktiska) pampas-gräset

Det populära (men opraktiska) pampas-gräset

Det finns få saker som kan sätta pricken över i:et så mycket i ett hem som gröna växter och snittblommor. För två år sedan ingick vi i en pakt som gick ut på att alltid ha färska snittblommor hemma och i största mån har vi lyckats leva upp till detta. Det är något väldigt friskt, fräscht och hemtrevligt med färska växter, blommor och grönska, men under en period skulle det faktiskt vara torkat pampas-gräs som gällde.

Jo, tyvärr så hörde du helt rätt. Till en början kunde det se snyggt och lite unikt ut, men när man började se gräset i alla inredningstidningar, på alla inredningskonton på Instagram eller på alla bostadsannonser så började det bara att kännas tråkigt. På långt håll kan det vara snygga att titta på, men det är inget du ska använda dig av om du vill skapa ett personligt hem, eller om du är allergisk mot damm för den delen. Det finns få gräs/plantor/växter som drar till så så fruktansvärt mycket damm som dessa vita vippor. Är du dammallergiker kan du alltså få det rätt jobbigt.

Pampas-gräset är vanligt att hitta i Sydamerika och även i medelhavet, men det är på grund av att det är här som gräset faktiskt växer vilt. I dessa länder använder man sig inte av pampas som någon form av inredningsdetalj, utan det är mer något som växer i trädgårdar eller på utsidan av husen. Trots att gräset har börjat att synas till överallt, så verkar det faktiskt inte som att trenden är på väg bort. Vi vill gärna skjutsa tillbaka den dit den kom ifrån, men vi får helt enkelt stå ut ett tag till.