Fräscha upp den gamla soffan

Fräscha upp den gamla soffan

Det börjar bli dags att skapa en förändring här hemma. Efter att under helgen ha hälsat på vänner som precis renoverat hela lägenheten kliar det nu i mina fingrar. Trots att vi flyttade in i nybygge för bara två år sedan så börjar många saker kännas lite gammalt och trist. Jag ska försöka komma på några sätt att förnya hemmet utan att göra några stora förändringar.

Trixet för en ny soffa

Vi har en stor Ektorp-soffa från Ikea, med schäslong och hela kittet. Den är så bekväm, utan tvekan den bästa soffan jag någonsin ägt. Men jag börjar ångra att vi köpte den mörkaste varianten, det drar ner stämningen i rummet lite. Gissa då om jag blev glad när jag upptäckte att man kan köpa helt ny Ikea Ektorp klädsel till bra pris hos Bemz! Nu blir det en ny vit klädsel till soffan. Den kommer kännas helt ny och ge rummet ett riktigt lyft.

Nytt ljus i hemmet

Just att få in en annan sorts ljus i hemmet gör väldigt mycket. Detta kan man göra både genom att byta ut färgschemat och genom att helt enkelt ändra ljuskällorna. Nu när vardagsrummet blir ljusare tack vare soffan planerar jag att byta ut flera av lamporna. Till taket köper jag en helt ny plafond som kan ge ett lite mer dovt ljus. Tidigare har jag haft ett starkt sken från riktad ljuskälla, det är jag riktigt trött på nu.

I fönsterlamporna däremot vill jag bara byta ut glödlamporna. Lamporna i sig är fina men även de ger ifrån sig lite för starkt, vitt ljus. Jag tror att den här uppgraderingen kommer bli perfekt nu till sommaren när dagsljuset gör det mesta av jobbet ändå.