Gult är fult – eller absolut inte!

Gult är fult – eller absolut inte!

“Gult är fult, gult är fult!” Nej! inte nu längre. Sanningen är att gult faktiskt är mycket hetare än det någonsin varit förut. Vi kan se gula nyanser på allt från smink till kläder och naturligtvis har färgen också en spikad plats när det kommer till inredning. Fördelen med färgen är att den inte bara får rummet att lysa upp, utan att den även påverkar oss positivt på en psykisk nivå. Det sägs nämligen att färgen gult får oss att må mycket bättre och känna lycka. Hur bra är inte det?

Vi kan inte mer än att älska färgen gult och därför är vi riktigt glada över att meddela att det är precis denna kulör som du ska inreda med 2019. Det spelar ingen roll vilken nyans av gult som du väljer, men vill du vara riktigt trendig väljer du “curry” eller “citron”. Vi går gärna all in på denna trend och väljer att måla allt från möbler till väggar gula, men vill du ha en mer diskret look kan du satsa på små inredningsdetaljer istället. Det kan t.ex. vara dekorationer av olika slag, gardiner eller prydnadskuddar i soffan.

Vi väljer fondväggen

Att ha för mycket gult i ett rum kan naturligtvis kännas alldeles för mycket. Man vill kunna följa inredningstrender, samtidigt som man håller det snyggt och stilrent. Av denna anledning kommer vi själva inte att måla alla väggar gula, utan satsar hellre på en fondvägg som får vara fokus i rummet. Fördelen med att använda målarfärg är väldigt stor. När färgerna ändras utifrån trenderna är det lätt att måla över och dessutom är färg relativt billigt.

För att få ett snyggt och bra resultat är det viktigt att också göra ett bra underarbete. Är det en tapet som du ska måla på behöver du först se till att ta bort så mycket av skarvarna som möjligt, för att därefter spackla. Kom ihåg att spacklet måste vara helt torrt innan du börjar att måla. På så sätt förhindrar du att fukten från spacklet tränger sig igenom färgen och orsakar färgskiftningar.

Satsa på en bra och täckande färg, så slipper du måla alldeles för många gånger. Hos färghandeln kan du be om färgprover för att testa hur den gula nyansen kommer att se ut på väggen.