Häng inte gardinerna för lågt

Häng inte gardinerna för lågt

Under alla år som vi har sysslat med inredning så finns det några saker som vi har lärt oss. Det handlar alltså om inredningsmisstag som vi aldrig någonsin kommer att upprepa igen. I detta fall är det gardiner som vi talar om och tyvärr är det alldeles för många som hänger gardinerna för långt ner.

Nu kanske du funderar på hur det är möjligt att hänga dom för långt ner. Gardinstängerna sitter väl där de sitter? Jo, visst är det så. Majoriteten av alla gardinstänger och hållarna är placerade precis kant i kant med översta delen av fönstret. Att hänga gardinerna här kommer dock inte att ge dig ett speciellt snyggt hem. När gardinerna hänger alldeles inpå fönstret så ramar det in det, vilket istället får ditt fönster att se väldigt litet ut. När man inreder vill man försöka skapa känslan av så mycket rymd som möjligt och om du då visuellt minskar dina fönster, så är hälften redan förstört.

Satsa på taket

Ett av våra bästa inredningstips är alltså att försöka hänga gardinerna så nära taket som möjligt. Om du vill så kan du till och med skruva upp en skena i taket som du fäster gardinerna på. Både ditt rum och dina fönster kommer direkt att se mycket större ut. Titta bara på hotellrum. Genom att hänga gardinerna i taket kan hotellägaren få det allra minsta rummet att se stort, luftigt och stilrent ut. Gör detsamma och skippa inramningen för 2019 (och alla år framöver skulle vi våga säga).