Rosa är tillbaka

Rosa är tillbaka

Att inreda med rosa färger är något som länge har varit populärt, men under en längre tid var färgen endast något som syntes till i flickrum eller tonårsrum. Nu har den dock letat sig ut därifrån och syns även till i allt från kök till vardagsrum och badrum. Under 2019 är det med rosa glasögon som vi ska se på livet och vi älskar trenden mer än någonsin.

Att inreda med rosa

Inredning i rosa kulörer är inte alltid det lättaste. Använder man för mycket av färgen är det lätt att dina gäster kommer tro att de har stigit in i Barbies eget drömhus. Använder man för lite så kommer det kanske inte att synas på det sätt som man önskar. Det gäller att hitta en balans och få färgen i fokus, utan att den tar över hela rummet.

Ett riktigt bra tips är att kombinera färgen med någon form av metall. Det kan t.ex. vara silver, men främst guld och mässing gör sig bäst tillsammans med rosa. Metaller i sig är väldigt iögonfallande och därför kommer din rosa inredning automatiskt att synas mycket mer. Något som har cirkulerat väldigt mycket är de rosa sittpuffarna med ben i just skimrande metaller. Dessa är enkla, stilrena och passar lika bra i vardagsrummet som i hallen eller sovrummet.

Naturligtvis kan du även måla väggarna rosa om det är det du önskar, men kom ihåg att för mycket rosa kan kännas alldeles för sockersött. Rekommenderat är att du använder beige eller vit som grundfärg i rummet och låter delar av inredningen vara rosa istället. På så sätt är det även lättare att förändra inredningen när trenden har dragit förbi.