Topp 7 misstag i inredning

Topp 7 misstag i inredning

Inredning är ett av de bästa sätten för att lyfta fram sin personlighet och stil. Det både ger en unik touch till hemmet och får den som bor där att verkligen känna sig hemma. Innan du börjar inreda är det alltid bra att känna till vissa saker, inte bara tips på dekoration utan även tips på vanliga fel och misstag. För att åstadkomma en optimal inredning är det bra att känna till förekommande misstag för att spara tid och pengar. Sju av de vanligaste är följande:

  • Alla möbler mot väggar
  • För mycket saker
  • För lite färg
  • Tavlor som hänger för högt
  • Endast belysning från taket
  • Färger som inte testats

Läs vidare för se närmare på dessa sju vanliga misstag i inredning.

7 fel och misstag att undvika i inredning

1. Alla möbler står mot väggar: Det kan vara naturligt att vilja placera möbler mot väggen. Ibland fungerar detta riktigt bra, speciellt vid begränsade utrymmen. Misstaget är att placera alla möbler mot väggar utan att tänka på det.

2. Otillräcklig belysning: Ett förekommande problem är att det saknas tillräckligt med belysning eller att endast takbelysning används. Att endast förlita sig på en ljuskälla kan ge ett dämpat intryck till skillnad mot om extra belysning används, såsom dekorationsbelysning och vägglampor. Det ger rummet en mer dynamisk känsla.

3. För mycket saker: Ett motto inom design är att form följer funktion och alltför mycket att se på är motsatsen till denna princip. Det ger helt enkelt ett rörigt intryck. Varje rum ska helst ha sin egen “brännpunkt” och för många saker kommer motverka denna effekt. Kika in i möbelbutiker med bra möbler, exempelvis på högklassiga möbler från JeeBooHome med ett utbud från välkända varumärken. Välj kvalitet framför kvantitet.

4. Fattigt på färg: En minimalistisk och neutral inredning är ganska trendigt. Å andra sidan ger det ofta ett sterilt intryck och det kan räcka med endast en klick färg för att liva upp rummet.

5. Målningar och tavlor hänger för högt: Ett mycket vanligt misstag är att hänga upp saker för högt. Lösningen är som tur enkel, sänk saker på väggarna tills mittpunkten är i ögonhöjd. Du kommer märka skillnaden.

6. Förlita sig på endast en ljuskälla: Att endast använda en källa till belysning, ofta takbelysning, ger rummet ett kallt och platt intryck. Lite omgivande belysning kommer ge en mer hemtrevlig och mysig känsla.

7. Inte testa färger först: Ett klassiskt misstag är missen att inte testa färger innan målning. Av alla möjliga fel och misstag är kanske detta ett av de mest kostsamma misstagen, i såväl tid som pengar. Ett färgprov i rummet är värt den potentiella risken att det blir fel.