Vem är du? En mysig varmfärgad etta, eller en kyligt blå tvåa?

Vem är du? En mysig varmfärgad etta, eller en kyligt blå tvåa?

Har du ibland funderat på att möblera om, eller kanske placera ut möbler i en ny lägenhet? Omedvetet representerar inredningen din personlighet och du gör ofta val som reflekterar vem du är på djupet – omedvetet förstås:-) Det är alltid lika intressant att besöka någon första gången och få en glimt av vem den personen är.

Så, vem är du?

Inredning blir superenkelt om du låter ditt inre tala. Är du en människa som tycker om tända ljus, mysig stämning och lite mer ombonad miljö? Du kanske väljer hemtrevliga milda jordfärger, rost, grönt och brunt och tänder mindre lampor i rummet. Det skapar en speciell stämning. Men du kan också vara en människa som behöver mycket ljus, speciellt under årets mörkare tid. Du kanske väljer vita eller ljusblå väggar med vita dörrposter, och en gardin som har en liten kappa längst upp i fönsterkanten för stort ljusinsläpp.

Tänk om du kunde få rummet att växa!

Visst kan du det! De ljusa färgerna och den smala gardinkappan är redan på plats, så nu kommer nästa steg. Möblerna! Vissa rum växer när de fått möbler – gör en supersmart möbelskiss! Titta hur rummet ser ut och välj möblernas form därefter, det är det som är tricket! Om du har ett mindre rum och vill ha ett bord i mitten kommer rummet att se större ut – om du väljer ett runt bord och inte ett fyrkantigt. Möblerna behöver ha mjukare former och vara mindre till storleken för att rummet ska se större ut.

Vilken är din favoritfärg?

Om din favoritfärg är mörk men du ändå vill ha ett större rum kan du göra den till en effektfärg! Effekter har hög coolfaktor och de sticker ut. De kan göra dig glad och ger rummet liv. Exempelvis kan en ljusblå soffa med en blandning av ljusbruna och kraftfullt mörkbruna kuddar riktigt “poppa” i rummet.

Så håll det enkelt, dina rum är en spegel av dig själv!