Anlita rätt byggfirma för snygg renovering

Anlita rätt byggfirma för snygg renovering

Det är kul att syssla med hemmet och att ge det ett ansiktslyft i form av en renovering är alltid spännande. Ett nytt kök eller badrum, en golvläggning eller ett ordentligt målarjobb ger bostaden en fräsch och inspirerande atmosfär och en ofta välbehövlig nystart i livet. Men det gäller att det går rätt till!

Genom att hitta rätt byggfirma hos Built.se får du garanterat ett proffsigt utförande av ditt renoveringsprojekt. Många väljer att göra renoveringen själva men upptäcker snart att det inte är så lätt att få till den. Misstag och skador kan göra projektet mycket kostsammare än du kanske räknat med, och slutresultatet blir inte alltid så bra som planerat. Låt därför hellre proffsen göra grundjobbet och fokusera istället på olika inredningsdetaljer som gör ditt hem precis så mysigt som du vill ha det.

Allt populärare att renovera

I Sverige har det varit populärt att renovera hemma under de senaste årtiondena, vilket beror på flera faktorer. Vid jämförelser med 60-talet märks till exempel att allt fler äger sina egna bostäder, särskilt i städerna, och att hemmet idag även betraktas som en investering. Redan för ett par år sedan konstaterades en stor uppgång i renoveringsprojekt men under coronakrisen fick den ytterligare ett uppsving då folk spenderade allt mer tid i hemmet. I vissa fall handlade det om att göra om ett rum till ett kontor men oftast var det frågan om att helt enkelt göra det så hemtrevligt som möjligt.

Hitta proffsen för bästa resultat

När du bestämmer dig för att renovera är det smart att göra en ordentlig plan över hur du vill ha det. Projektet består av flera olika aspekter, från grundläggande byggjobb till små, dekorativa detaljer. Om du till exempel hade tänkt göra om ditt kök bör du ta med faktorer som arbetsytor och ventilering i beräkningen, medan ett sovrum bör ha god ljudisolering, temperatur och komfort. Gör gärna en ritning och hämta inspiration från tidningar och internet och jämför saker som färger och designstilar. Det kostar inte mer att måla om hemmet i blått än i vitt, men däremot är det inte kul om det blir fel färgton bara för att du inte tittat på färgproverna ordentligt.

Gör hemmet personligt

Försök också att hålla en så personlig stil som möjligt. Förr i tiden var det närmast obligatoriskt att måla väggarna vita medan det idag är mycket mer individuellt. Det är också populärt att göra olika rum i olika stilar istället för att ha en enda slags design i hela hemmet. När golven eller taket är lagda, fönstren är färdigmonterade och VVS fungerar perfekt är det bara att låta fantasin flöda. Om du tycker om att syssla med DIY kan du tillverka massor med trevliga saker till ditt nya, fräscha hem som till exempel bord och ramar som du sedan dekorerar med dina favoritprylar. Gör en kul hylla med foton, samlarföremål eller små ljus och sy gardiner och soffkuddar. Måla på detaljer på skåp och byrålådor och sätt upp självlysande stjärnor i barnrummets tak. Det finns oändliga variationer och genom att ha basjobben färdigställda av proffsen kan du ägna din tid och energi åt det som verkligen är roligt.