Hållbarhet och trivsel

Hållbarhet och trivsel

Den hållbara inredningen är definitivt här för att stanna och trenderna följer den naturnära känslan. Det gäller oavsett om du ska inreda ett kök, ett badrum eller en terrass. Den moderna och hållbara inredningen handlar om att ge hemmet en egen själ som in sin tur genererar trygghet och komfort.

I den här artikeln ger vi dig tips på hur du kan göra ditt hem mer ombonat och naturnära. Enkla små medel som får vilket rum som helst att andas välmående och generera rätt energi.

Välj hållbart material

Ett tips när du ska inreda modernt är att fokusera på rätt material i både möblemang och dekoration. Välj hållbara material som garanterar en lång livslängd, men även en vacker och naturlig känsla. Trä är ett utmärkt material att använda som bas när du bonar ditt hem – både inne och ute. Självklart bör du prioritera att välja någon av våra nordiska trätyper för att anamma det hållbara tänket på alla plan.

Plast är en riktig miljöbov och tipset är att rensa ut det mesta av dina plastprylar för att istället ersätta med föremål tillverkade av hållbart material. Utöver plastmaterialets giftiga och miljöfarliga ämnen bidrar även dess korta livslängd till den ohållbara överkonsumtionen av hushållsprylar. Köksredskap av plast går snabbt sönder och vi köper nytt på direkten. Väljer du istället trämaterial till hemmet håller dina prylar längre och du bidrar till mindre slit och släng.

Avkopplande miljö

Det är bevisat att meditation och yoga är bra för vårt välmående på olika plan. Inte minst med tanke på dagens stressade samhälle där vi sällan stannar upp och vilar. Vi behöver helt enkelt en lugn och trygg oas där vi kan landa mitt i vardagen. Var kan då den oasen bättre installeras än i det egna hemmet?

Analysera ditt hem och leta upp en plats där du känner att lugnet lätt kan infinnas. Det behöver inte vara någon stor plats, men ändå tillräckligt med yta för att kunna meditera eller utöva yoga. Bona din lilla yoga-oas med gröna växter, fridfull dekoration och tillbehör. Ett tips är att inreda din avkopplande oas med anpassade yogaprodukter från Evy Eir som fokuserar på naturliga material i både gummi och växtfiber. Den hållbara inredningen handlar om mer än bara själva utseendet och känslan. Det är en stil som i längden även kommer att prägla din livsstil och vardag.

Smart OCH hållbart hem

Med hjälp av ny teknik kan du göra ditt hem hållbart och trendigt på en och samma gång. Den smarta tekniken har utvecklats med blixtens hastighet och det finns ett stort utbud av produkter som syftar till att skapa funktionella och tidsriktiga hem. Produkter är stilrena och diskreta, vilket innebär att de lätt kan harmonisera i olika typer av hem.

Rätt typ av belysning är kostnadseffektivt samtidigt som det genererar trivsel. Nya generationens lösningar när det gäller belysningsteknik i hemmet utgår från ett hållbart tänkande. Via din mobil kan du styra ditt hem genom att kontrollera kostnader och säkerställa rätt stämning och känsla. Hur bra är det inte att få en billigare elräkning och ett anpassat hem på samma gång?