Skapa en sminkhörna

Skapa en sminkhörna

Det är vanligt för många av oss att göra oss i ordning i sovrummet och badrummet. Alla som sminkar sig dagligen behöver en plats där det finns en spegel och bra ljus. Varför inte skapa en liten sminkhörna? Det är relativt enkelt och du kan skapa den i sovrummet om så önskas. Eller kanske i din walk-in-closet? Det ger dig då möjlighet att förvara både kläder och skönhet på ett och samma ställe.

Det du behöver för att skapa en sminkhörna är ett litet bord, en spegel, självklart makeup och en bra belysning. Skulle du ha möjlighet att ställa bordet/skrivbordet framför ett fönster är detta ett stort plus. Du får då tillgång till en hel del naturligt ljus. Glöm heller inte att skaffa en liten stol, eller pall, som passar vid bordet.

Matcha med resten av inredningen

Det viktigaste du bör tänka på när du skapar en sminkhörna i ett sovrum är att få den att passa med resten av inredningen. Om du har inrett sovrummet i en viss inredningsstil kan det vara smart att fortsätta med samma stil i hörnan. På så sätt kommer rummet få en bättre helhetskänsla jämfört med om du skapar en hörna i en helt annan stil.

När det kommer till sminkbordet finns det flera alternativ. Om du har en mer vintage-stil i ditt sovrum kan det bli väldigt fint med ett bord som har en inbyggd spegel. Vissa har även inbyggt belysning. Annars kan du sätta upp en fin ljusslinga eller ett par lampor som verkligen lyser upp området. Du måste nämligen ha bra ljus när du sminkar dig. Annars kan det se helt annorlunda ut när du väl kommer ut i dagsljuset.