Lyckad inredning på liten budget

Lyckad inredning på liten budget

Du behöver inte spendera en förmögenhet på inredning av ditt hem. Det går att lyckas med inredningen även med en liten budget om du lägger gott om tid på planering och gör noggrant utvalda inköp så att kostnaden inte drar iväg för mycket. Hos byggvaruhuset Buildor får du möjlighet att förverkliga dina drömmar till ett rimligt pris och kan dessutom i lugn och ro beställa det du önskar online och få dem levererade hem till din dörr.

Grundläggande planering

Grunden i en lyckad inredning är att ytskikten som väggar, golv och tak ser fräscha ut och harmonierar med varandra. Med ett enhetligt golv i hela bostaden upplevs den vara större än den är och samma sak gäller om väggarna är målade i samma färg. Om du tycker att din bostad ser sliten ut gäller det med andra ord att börja med att måla om och eventuellt byta ut golven. Om du hyr din bostad kan det dock finnas begränsningar för hur mycket du får ändra i bostaden. Istället kan du då byta ut mattor och hänga upp tavlor över tråkiga väggar och på så sätt snygga till ytskikten utan att behöva renovera.

När grunden är klar är det dags att börja inreda med möbler och andra inredningsdetaljer. Genom att undvika de vanligaste inredningsmissarna har du stora chanser att lyckas få till en hemtrevlig bostad. Undvik till exempel att övermöblera eftersom för många möbler gör att hemmet känns litet och trångt. Även ett överflöd av prydnadssaker bör undvikas då det gör att alla de vackra prylarna drunknar i varandra. Fundera istället över vilka prydnadsdetaljer som betyder mest för dig och ställ undan de andra i förrådet. Om du har svårt att välja kan du rotera sakerna under ett år och byta ut dem vid våren och hösten. Det skapar en känsla av förnyelse utan att du behöver köpa nya saker.

Få till stilen med liten budget

Det behöver inte vara dyrt att inreda ett hem utan även med en liten budget går det att skapa en unik inredningsstil. Genom att fynda på second hand, måla om arvegods och inreda med posters och stora gröna växter förvandlas snabbt en alldaglig bostad till en mysig oas. Ett annat tips är att skriva upp saker du vill inreda med på en önskelista och hålla utkik efter reor och rabatterbjudanden hos olika leverantörer.

Om du inte har råd med att köpa en ny soffa eller matbord kan du istället förvandla dina gamla möbler med några nya detaljer. Exempel på billig inredning är att köpa en vacker pläd eller ett stort tyg som du täcker din slitna soffa med. Om soffbordet eller köksbordet har sett sina bästa dagar kan en lyxig duk göra dem som nya. Även ny belysning kan göra underverk för inredningen utan att du behöver lägga ut många kronor för en en ny lampa.